NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

This board serves as an open discussion and support collaboration point for Nagios XI. NOTE: Nagios XI customers should use the Customer Support forum to obtain expedited support.

NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby absarcompass » Thu Jun 13, 2019 10:25 pm

Hi Guys,
I tried upgrading XI to 5.6.3 from web interface but it didn't work. It just keep saying update will take few minutes and no logs were populated on the progress box. it just stays there for more then 5 hours and then i closed it.
local backup directory /store/backups/nagiosxi/ 's modification date changed but no backups populated in directory.
can you confirm what might have gone wrong here
I started upgrade on chrome new browser.
absarcompass
 
Posts: 159
Joined: Thu May 14, 2015 9:57 pm

Re: NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby benjaminsmith » Fri Jun 14, 2019 9:21 am

Hello,

On occasion, the web upgrade can stall, please try performing a manual upgrade:
Code: Select all
wget -O upgrade.sh https://assets.nagios.com/downloads/nagiosxi/upgrade.sh
sh ./upgrade.sh

See: Nagios XI Upgrade Instructions

If you need to clear the upgrade in progress message, please follow these instructions:
Nagios XI - Reset Upgrade Status In Web Interface

Let me know if you're able to successfully upgrade to 5.6.3.
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
User avatar
benjaminsmith
 
Posts: 1136
Joined: Wed Aug 22, 2018 4:39 pm
Location: saint paul

Re: NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby absarcompass » Tue Jun 18, 2019 8:10 pm

Hi Ben,
after resetting the upgrade status i tried upgrade from web interface and it failed again.
i have not yet tried the manual method
absarcompass
 
Posts: 159
Joined: Thu May 14, 2015 9:57 pm

Re: NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby scottwilkerson » Wed Jun 19, 2019 8:12 am

I would try the manual method. There are certain systems with various security settings that simply prevent the GUI method from working.
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.
User avatar
scottwilkerson
DevOps Engineer
 
Posts: 15007
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:11 pm
Location: Nagios Enterprises

Re: NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby absarcompass » Wed Jun 26, 2019 10:32 pm

Hi Guys,
I have upgraded to version 5.6.3 manually. It looks fine but the search box is not working as it was working before.
on web interface, at left side in 'Quick view' if I go to 'All Service Problems or All Host Problems' i am unable to search any host or service respectively where as search is working in Detail tab's Host Status and Service Status tab.
I have tried on multiple browsers
can anyone advice, as it was working for me before.
absarcompass
 
Posts: 159
Joined: Thu May 14, 2015 9:57 pm

Re: NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby lmiltchev » Thu Jun 27, 2019 11:22 am

Can you tail the mysqld.log (or mariadb.log, if you are using mariadb) for errors/corrupt tables?

Code: Select all
tail /var/log/mysqld.log
tail /var/log/mariadb/mariadb.log


Also, show us an example of the error that you are getting in the GUI. We haven't been able to recreate the issue in-house. The search on these two pages works just fine.

Example:
example01.PNG
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
User avatar
lmiltchev
QA Manager
 
Posts: 12244
Joined: Mon May 23, 2011 12:15 pm

Re: NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby absarcompass » Thu Jun 27, 2019 4:33 pm

Thanks for that
I think i figured it, probably it is happening due to the filter on it. please confirm if that is the case. (search will work within the hosts or services which are either down or in critical/warning state) to search a host or service independent of state filter needs to be removed?
There are no table locking error in mysql log
Attachments
Filter-at-Host-status-search.PNG
absarcompass
 
Posts: 159
Joined: Thu May 14, 2015 9:57 pm

Re: NagiosXI upgrade 5.5.11 to 5.6.3 didn't work form web

Postby lmiltchev » Fri Jun 28, 2019 9:52 am

Yes, the filters are the problem, even though... this is not a problem as it's by design. :)

You are looking for "Host Problems" (Filters: Host=Down,Unreachable). The "localhost" host is NOT in Down or Unreachable state, so nagios can't find it... Do you see any results when you search for hosts that are actually down?
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
User avatar
lmiltchev
QA Manager
 
Posts: 12244
Joined: Mon May 23, 2011 12:15 pm


Return to Nagios XI

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests