UNKNOWN: No services selected with 'service' value given

An open discussion forum for obtaining help with Nagios Core. Nagios Core users of all experience levels are welcome here. Subforum have been created for the discussion of Nagios Core and Nagios Plugin development.

NOTE: The SourceForge.net mailing lists have been deprecated in favor of this forum in order to expedite support and provide additional features not available on the old mailing list.

UNKNOWN: No services selected with 'service' value given

Postby nickanderson1982 » Mon Feb 11, 2019 12:14 am

I'm having an issue with a define service in my host cfg.
Status information is stating: UNKNOWN: No services selected with 'service' value given
Is there some syntax that I am missing? This check_command has never given me any issues in the past. Is there something I'm missing in 4.4.3?

I've done savservice and savservice.exe

define service {
host_name name
service_description Sophos Anti-Virus
check_command check_ncpa!-t 'token' -P 5693 -M 'services' -q 'service=savservice,status=running'
max_check_attempts 5
check_interval 5
retry_interval 1
check_period 24x7
notification_interval 60
notification_period 24x7
contacts nagiosadmin
register 1
contact_groups admins
}
nickanderson1982
 
Posts: 23
Joined: Wed Feb 06, 2019 3:22 pm

Re: UNKNOWN: No services selected with 'service' value given

Postby scottwilkerson » Mon Feb 11, 2019 8:53 am

this is the error that is given if the service doesn't exist on the server.

Can you open the API in a web browser
Code: Select all
https://YOUR_CLIENT_IP:5693/


go to API, select services in drop-down

Do you see savservice in the list?
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.
User avatar
scottwilkerson
DevOps Engineer
 
Posts: 13380
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:11 pm
Location: Nagios Enterprises

Re: UNKNOWN: No services selected with 'service' value given

Postby nickanderson1982 » Mon Feb 11, 2019 11:04 am

I see its running. I changed the statement to match the SAVService. So caps do matter in this case.In the server properties of the service itself, it was listed as lower case. But the location you gave with the GUI showed it was uppercase. Thanks again for helping me. You can close the ticket.



"KeyIso": "running",
"MSiSCSI": "stopped",
"Navisphere_Agent": "running",
"COMSysApp": "stopped",
"svsvc": "stopped",
"SCPolicySvc": "stopped",
"BFE": "running",
"ProfSvc": "running",
"swi_filter": "running",
"SAVService": "running", <---------------------------------
"FontCache": "running",
"napagent": "stopped",
"seclogon": "stopped",
"vds": "stopped",
"swprv": "stopped",
"PlugPlay": "running",
nickanderson1982
 
Posts: 23
Joined: Wed Feb 06, 2019 3:22 pm

Re: UNKNOWN: No services selected with 'service' value given

Postby scottwilkerson » Mon Feb 11, 2019 11:31 am

nickanderson1982 wrote:I see its running. I changed the statement to match the SAVService. So caps do matter in this case.In the server properties of the service itself, it was listed as lower case. But the location you gave with the GUI showed it was uppercase. Thanks again for helping me. You can close the ticket.



"KeyIso": "running",
"MSiSCSI": "stopped",
"Navisphere_Agent": "running",
"COMSysApp": "stopped",
"svsvc": "stopped",
"SCPolicySvc": "stopped",
"BFE": "running",
"ProfSvc": "running",
"swi_filter": "running",
"SAVService": "running", <---------------------------------
"FontCache": "running",
"napagent": "stopped",
"seclogon": "stopped",
"vds": "stopped",
"swprv": "stopped",
"PlugPlay": "running",


Great! Glad it is resolved

Locking thread
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.
User avatar
scottwilkerson
DevOps Engineer
 
Posts: 13380
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:11 pm
Location: Nagios Enterprises


Return to Nagios Core

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests