*SOLVED*check_procs says user doesn't exist. Works manually

Engage with the community of users including those using the open source solutions.
Includes Nagios Core, Plugins, and NCPA

Re: check_procs says user doesn't exist. Works manually

Postby puppynut5 » Thu Jun 13, 2013 4:37 pm

Thank you so much... Trying it now.

One thing though, in the command_line portion I called it as check_procs because I'm still using the same check file (check_procs) as before I'm just using different options on it than is currently defined under the actual check_local_procs one.

But thanks again... Will hopefully let you know soon if it works.
puppynut5
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 11, 2013 3:15 pm

Re: check_procs says user doesn't exist. Works manually

Postby puppynut5 » Thu Jun 13, 2013 4:38 pm

Oh wait... Never mind. I see what you did. In the command_line it still is check_procs. But once that's done the command always needs to be called as check_user_procs. Sorry :)
puppynut5
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 11, 2013 3:15 pm

Re: check_procs says user doesn't exist. Works manually

Postby abrist » Thu Jun 13, 2013 4:46 pm

No problem, let us know how it turns out.
Former Nagios employee
"It is turtles. All. The. Way. Down. . . .and maybe an elephant or two."
VI VI VI - The editor of the Beast!
Come to the Dark Side.
abrist
Red Shirt
 
Posts: 8334
Joined: Thu Nov 15, 2012 1:20 pm

Re: check_procs says user doesn't exist. Works manually

Postby puppynut5 » Thu Jun 13, 2013 4:49 pm

I'm now getting this...

CHECK_NRPE: Received 0 bytes from daemon. Check the remote server logs for error messages.

/var/log/messages on remote host contained this.

Jun 13 14:40:16 nagiostest xinetd[1467]: xinetd Version 2.3.14 started with libwrap loadavg labeled-networking options compiled in.
Jun 13 14:40:16 nagiostest xinetd[1467]: Started working: 1 available service
Jun 13 14:43:59 nagiostest xinetd[1467]: START: nrpe pid=1472 from=::ffff:10.11.12.49
Jun 13 14:43:59 nagiostest nrpe[1472]: INFO: SSL/TLS initialized. All network traffic will be encrypted.
Jun 13 14:43:59 nagiostest nrpe[1472]: Error: Request contained command arguments!
Jun 13 14:43:59 nagiostest nrpe[1472]: Client request was invalid, bailing out...
Jun 13 14:43:59 nagiostest xinetd[1467]: EXIT: nrpe status=0 pid=1472 duration=0(sec)

which kind of confuses me because I have dont_blame_nrpe set to 1.

However, it is a different error message than before.
puppynut5
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 11, 2013 3:15 pm

Re: check_procs says user doesn't exist. Works manually

Postby puppynut5 » Thu Jun 13, 2013 4:52 pm

Could it be because the only command I have setup as check_user_procs is with nrpe? Do I need to setup a command for check_user_procs that does NOT have the NRPE part in there? Or is that not needed.
puppynut5
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 11, 2013 3:15 pm

Re: check_procs says user doesn't exist. Works manually

Postby abrist » Thu Jun 13, 2013 4:54 pm

Did you restart nrpe after making that change? (run all of these commands on the remote host)
Code: Select all
service xinetd restart

Are you loading a different config file?
Code: Select all
ps -aef | grep nrpe

is there more than one config?
Code: Select all
find / -name nrpe.cfg
Former Nagios employee
"It is turtles. All. The. Way. Down. . . .and maybe an elephant or two."
VI VI VI - The editor of the Beast!
Come to the Dark Side.
abrist
Red Shirt
 
Posts: 8334
Joined: Thu Nov 15, 2012 1:20 pm

Re: check_procs says user doesn't exist. Works manually

Postby puppynut5 » Thu Jun 13, 2013 5:01 pm

GOT IT!!!! NRPE wasn't compiled with --enable-command-args

Thank you so much for your help though. i honestly wouldn't have gotten it without your help.

My issue is definitely resolved now. Thanks again...
puppynut5
 
Posts: 10
Joined: Tue Jun 11, 2013 3:15 pm

Re: *SOLVED*check_procs says user doesn't exist. Works manua

Postby sreinhardt » Fri Jun 14, 2013 12:13 pm

Awesome! Thanks for letting us know!
Nagios-Plugins maintainer exclusively, unless you have other C language bugs with open-source nagios projects, then I am happy to help! Please pm or use other communication to alert me to issues as I no longer track the forum.
sreinhardt
-fno-stack-protector
 
Posts: 4366
Joined: Mon Nov 19, 2012 12:10 pm

Previous

Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 23 guests