All checks, except PING, not responding on windows servers

An open discussion forum for obtaining help with Nagios Core. Nagios Core users of all experience levels are welcome here. Subforum have been created for the discussion of Nagios Core and Nagios Plugin development.

NOTE: The SourceForge.net mailing lists have been deprecated in favor of this forum in order to expedite support and provide additional features not available on the old mailing list.

All checks, except PING, not responding on windows servers

Postby Nighthawkz » Tue Nov 14, 2017 7:01 am

Please bare with me as i'm still learning to navigate my way around Nagios!

I have 2 windows server that were already set and being monitored for CPU/Memory/Disk space etc checks. They are set up identical to each other except the one is located on-site, the other is at our DR site (if that matters)

I wanted to add a new adhoc powershell script to check something on the servers. So I defined this check in the nrpecheck.cfg file as follows

Code: Select all
define service{
        use                     generic-service
        host_name               test,test2
        service_description     TLs check
        check_command           check_nrpe!TLSprotocol
        check_interval          60
        }


went to the windows server, Added the line to the custom.ini file on both servers:
Code: Select all
TLSprotocol = cmd /c echo scripts\\TLSprotocol.ps1; exit($lastexitcode) | powershell.exe -command-


put the script in the path c:\programfiles\NSCLient++\scripts

Restarted the NSClients, then reloaded the Nagios cor. I've done this previously and never had a problem.

This time however...

My new script was timing out on both servers no matter the time out interval. All previously set up checks on server "test2" also flagged with timeout warnings.

I removed all changes to both servers, and the new defined service from nagios and restarted the services. "test" returned to normal "test2" still timed out.

In addition, Any attempt to manually run a check off the nagiso cor server

such as
Code: Select all
/usr/local/nagios/libexec/check_nrpe -H test2 -c alias_disk
returns a connection refused by host. With the exception of a ping and check_nt

At this point I'm lost and I'm starting to think this is probably not a nagios specific problem, but I wanted to rule that out first!

Any help or points in the right direction would be appreciated.

Regards
Nighthawkz
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 20, 2017 7:05 am

Re: All checks, except PING, not responding on windows serve

Postby npolovenko » Tue Nov 14, 2017 11:33 am

Hello, @Nighthawkz .
It could be that NSClient on Server 2 shut down the service because of some config issues. Can you open "Services" menu on the server 2 and look for NSClient++? What's the status of that service? Also, go ahead and right-click it and choose restart. And take a look at the nsclient.log file on the second server. There might be some useful info on whats going on.
User avatar
npolovenko
 
Posts: 396
Joined: Mon May 15, 2017 5:00 pm


Return to Nagios Core

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 9 guests