ncpalistener ncpapassive services are not starting

Engage with the community of users including those using the open source solutions.
Includes Nagios Core, Plugins, and NCPA

ncpalistener ncpapassive services are not starting

Postby Hoygen83 » Tue Nov 19, 2019 9:22 am

Hello,
I installed ncpa 2.2.0 on a windows 2016 server build 1607 to test nagios core.
It seems that after a restart of the windows server, the ncpalistener ncpapassive services are not starting
PS> net start ncpalistener
The NCPA Listener - ncpalistener service is starting.
The NCPA Listener - ncpalistener service could not be started.
The service did not report an error.
More help is available by typing NET HELPMSG 3534.

same thing for
PS > net start ncpapassive
The NCPA Passive - ncpapassive service is starting.
The NCPA Passive - ncpapassive service could not be started.
The service did not report an error.
More help is available by typing NET HELPMSG 3534.

But reinstalling ncpa2.2.0 fixed the issue (I hope that it will not return after another restart).
Hoygen83
 
Posts: 16
Joined: Mon Oct 28, 2019 10:30 am

Re: ncpalistener ncpapassive services are not starting

Postby tgriep » Tue Nov 19, 2019 3:26 pm

The data may not be there after the reinstall but do you see any errors in the NCPA logfiles in this folder?
Code: Select all
C:\Program Files (x86)\Nagios\NCPA\var\log
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
User avatar
tgriep
Madmin
 
Posts: 8807
Joined: Thu Oct 30, 2014 9:02 am


Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests