Nagios Core - Webpage is not found

Engage with the community of users including those using the open source solutions.
Includes Nagios Core, Plugins, and NCPA

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby benjaminsmith » Thu May 28, 2020 2:46 pm

Hi Amanda,

That error implies that it cannot contact the repo. It could be a networking issue. You can run the following curl command to check the connection for errors.
Code: Select all
curl -k -L -v  http://mirrorlist.centos.org/?release=7&arch=x86_64&repo=extras&infra=stock

Benjamin
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
User avatar
benjaminsmith
 
Posts: 2717
Joined: Wed Aug 22, 2018 4:39 pm
Location: saint paul

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby akelly0826 » Thu May 28, 2020 4:03 pm

The attached is the output I received. What does it mean?
Attachments
curl repo check.jpg
akelly0826
 
Posts: 16
Joined: Fri May 15, 2020 1:46 pm

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby akelly0826 » Tue Jun 02, 2020 2:01 pm

I started over with CentOS 6, and I got a little further in the instructions. Now I have a new error. Please see the attached.
Attachments
htpasswd error.jpg
akelly0826
 
Posts: 16
Joined: Fri May 15, 2020 1:46 pm

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby akelly0826 » Thu Jun 04, 2020 9:31 am

I started over again with CentOS 6, and it created the htpasswd.users file. I am still having the same problem with the website not loading. I had no errors when doing the install instructions from https://support.nagios.com/kb/article/n ... tml#CentOS.

If someone can help me get the webpage to load in the next 11 days (trial period for help), I would greatly appreciate it.
akelly0826
 
Posts: 16
Joined: Fri May 15, 2020 1:46 pm

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby benjaminsmith » Thu Jun 04, 2020 4:41 pm

Hi Amanda,

I hope you have made some progress on this and sorry for the late reply. This is usually some kind of network issue. It cannot connect to the repo. You can test the connection using the following curl command and the output will often help diagnose this.

Example Command (replace the URL with the one in your error message).
Code: Select all
curl -k -L -v https://mirrors.fedoraproject.org/metalink?repo=epel-6&arch=x86_64


Also, what is the output of the following command?
Code: Select all
yum repolist
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
User avatar
benjaminsmith
 
Posts: 2717
Joined: Wed Aug 22, 2018 4:39 pm
Location: saint paul

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby akelly0826 » Fri Jun 05, 2020 8:39 am

I have attached the curl output and the output from "yum repolist". What do I do now?
Attachments
curl output 06052020.jpg
curl output
yum repolist.jpg
yum repolist output
akelly0826
 
Posts: 16
Joined: Fri May 15, 2020 1:46 pm

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby benjaminsmith » Fri Jun 05, 2020 3:32 pm

Hi Amanda,

Hmmm, that looks ok and you said you did not get any errors when following the instructions. When you run nmap on the Nagios Core host, what do you get?
Code: Select all
nmap <ipaddress>

You should see something like this:
PORT STATE SERVICE
22/tcp open ssh
80/tcp open http

When you check the Apache logs, are the error messages still the same as before? It should just work. Is this a clean, minimal CentOS 6 server? Is SELinux enabled?
Code: Select all
getenforce
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
User avatar
benjaminsmith
 
Posts: 2717
Joined: Wed Aug 22, 2018 4:39 pm
Location: saint paul

Re: Nagios Core - Webpage is not found

Postby akelly0826 » Fri Jun 05, 2020 3:46 pm

The command "nmap" is an unrecognized command. I attached the output of both of the commands you mentioned. I don't have a firewall. All I have is a 2950 Cisco router. It is allowing the recommended ports.
Attachments
error log_06-05-22020.png
nmap and getenforce--06-05-2020.jpg
akelly0826
 
Posts: 16
Joined: Fri May 15, 2020 1:46 pm

Previous

Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests