passive checks from windows machine not appearing in nagios

Engage with the community of users including those using the open source solutions.
Includes Nagios Core, Plugins, and NCPA

passive checks from windows machine not appearing in nagios

Postby M.Morsy » Sun Jun 28, 2020 5:26 am

Hi Guys,

I'm new to Nagios and to Linux in general, so bear with me please. :oops: :oops:
I'm trying to get passive checks from a windows machine to appear in Nagios. NRDP commands test is working for localhost but when I try to submit check results nothing happens. I installed NCPA on a windows machine and enabled passive checks, I've followed the following articles to install NCPA and NRDP
https://support.nagios.com/kb/article/nrdp-installing-nrdp-from-source-602.html#CentOS
https://support.nagios.com/kb/article.php?id=762 (I wasn't sure where to put these configurations exactly, so I created a ncpa.cfg file into usr/local/nagios/etc and another copy at usr/local/nagios/etc/objects in that file I copied all the mentioned configuration and replaced only "S1601" mentioned in the article with my own hostname "CNA-ITD-855")

My /usr/local/nagios/var/nagios.log is showing the following

[1593337576] Auto-save of retention data completed successfully.
[1593337835] Error: Got host checkresult for 'CNA-ITD855', but no such host can be found
[1593337835] Error: Got check result for service 'CPU Usage' on host 'CNA-ITD855'. Unable to find service
[1593337835] Error: Got check result for service 'Disk Usage' on host 'CNA-ITD855'. Unable to find service
[1593337835] Error: Got check result for service 'Swap Usage' on host 'CNA-ITD855'. Unable to find service
[1593337835] Error: Got check result for service 'Memory Usage' on host 'CNA-ITD855'. Unable to find service
[1593337835] Error: Got check result for service 'Process Count' on host 'CNA-ITD855'. Unable to find service
Last edited by M.Morsy on Tue Jun 30, 2020 10:54 am, edited 1 time in total.
M.Morsy
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 24, 2020 1:52 pm

Re: passive checks from windows machine not appearing in nag

Postby scottwilkerson » Mon Jul 06, 2020 3:14 pm

This looks like you have them sending correctly, but you have not yet added them to the nagios monitoring configuration.

You need to create a host and service configurations for these in Nagios, then Nagios will be able to find them, and will update the results when they are received via NRDP instead of giving the error you are seeing
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.
User avatar
scottwilkerson
DevOps Engineer
 
Posts: 18671
Joined: Tue Nov 15, 2011 3:11 pm
Location: Nagios Enterprises


Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], llabayan and 53 guests