No web interface display

Engage with the community of users including those using the open source solutions.
Includes Nagios Core, Plugins, and NCPA

No web interface display

Postby pnhelgren » Sat Sep 25, 2021 11:35 am

I have read multiple posts about this issue but cannot find a solution. I have a Nagios Core 4.4.6 running on OpenSuse Leap 15.3 on PPC64. The web page WAS rendering just fine and then in trying to sort out an issue with a plugin, it stopped working. I can't remember what I had done, but the web interface no longer renders.

Nagios is running because I do get email notifications when a service has an issue. Apache is running fine because I have other web-based services that will display their web interfaces. I know that the vhost is being hit because when I initially hit the web URL, I am prompted for the nagiosadmin credentials and they are accepted.

The logs show nothing of great interest (I bounced the service which is why there is a shutting down and a resuming entry):
error_log
[Wed Sep 22 14:26:53.507965 2021] [ssl:warn] [pid 11712] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Wed Sep 22 14:26:53.519601 2021] [mpm_prefork:notice] [pid 11712] AH00163: Apache/2.4.43 (Linux/SUSE) OpenSSL/1.1.1d PHP/7.4.6 configured -- resuming normal operations
[Wed Sep 22 14:26:53.519671 2021] [core:notice] [pid 11712] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd-prefork -D SYSCONFIG -C PidFile /var/run/httpd.pid -C Include /etc/apache2/sysconfig.d//loadmodule.conf -C Include /etc/apache2/sysconfig.d//global.conf -f /etc/apache2/httpd.conf -c Include /etc/apache2/sysconfig.d//include.conf -D SYSTEMD -D FOREGROUND'
[Fri Sep 24 16:20:44.280019 2021] [mpm_prefork:notice] [pid 11712] AH00170: caught SIGWINCH, shutting down gracefully
[Fri Sep 24 16:22:58.811658 2021] [ssl:warn] [pid 1467] AH01873: Init: Session Cache is not configured [hint: SSLSessionCache]
[Fri Sep 24 16:22:59.249080 2021] [mpm_prefork:notice] [pid 1467] AH00163: Apache/2.4.43 (Linux/SUSE) OpenSSL/1.1.1d PHP/7.4.6 configured -- resuming normal operations
[Fri Sep 24 16:22:59.249167 2021] [core:notice] [pid 1467] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd-prefork -D SYSCONFIG -C PidFile /var/run/httpd.pid -C Include /etc/apache2/sysconfig.d//loadmodule.conf -C Include /etc/apache2/sysconfig.d//global.conf -f /etc/apache2/httpd.conf -c Include /etc/apache2/sysconfig.d//include.conf -D SYSTEMD -D FOREGROUND'

access_log
127.0.0.1 - - [25/Sep/2021:09:59:54 -0500] "GET / HTTP/1.0" 200 - "-" "check_http/v2.3.3 (nagios-plugins 2.3.3)"
127.0.0.1 - - [25/Sep/2021:10:04:54 -0500] "GET / HTTP/1.0" 200 - "-" "check_http/v2.3.3 (nagios-plugins 2.3.3)"
127.0.0.1 - - [25/Sep/2021:10:09:54 -0500] "GET / HTTP/1.0" 200 - "-" "check_http/v2.3.3 (nagios-plugins 2.3.3)"
127.0.0.1 - nagiosadmin [25/Sep/2021:10:10:06 -0500] "GET /nagios/ HTTP/1.1" 304 - "-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux ppc64le; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0"
127.0.0.1 - - [25/Sep/2021:10:10:06 -0500] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 981 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux ppc64le; rv:78.0) Gecko/20100101 Firefox/78.0"

Other details:
pete@opensuse:~> sudo httpd -v
Server version: Apache/2.4.43 (Linux/SUSE)
Server built: 2021-01-12 12:52:49.000000000 +0000

pete@opensuse:~> sudo php -v
PHP 7.4.6 (cli) ( NTS )
Copyright (c) The PHP Group
Zend Engine v3.4.0, Copyright (c) Zend Technologies

pete@opensuse:~> sudo mysql -v
Welcome to the MariaDB monitor. Commands end with ; or \g.
Your MariaDB connection id is 4
Server version: 10.5.8-MariaDB MariaDB package

pete@opensuse:~> systemctl is-enabled nagios
enabled

I suspect this is self-inflicted but I can't seem to get to the root cause of the issue. I don't see any errors yet something is clearly wrong.

Suggestions?

Pete
pnhelgren
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 21, 2021 1:45 pm

Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests