We've moved to a new support system!

The Nagios Answer Hub is a place where you can get help with technical questions from our experts. There, you can quickly open tickets and join discussion boards.

Request Nagios Answer Hub access here: https://info.nagios.com/answer-hub-access-new-users

After completing the access form, you will be given access to a portal where new tickets can be created. We will keep the old customer forum sections and ticket system available for current cases to be resolved.

Go to the Answer Hub

Issues with Nagios Graphs and Monitoring Engine

Engage with the community of users including those using the open source solutions.
Includes Nagios Core, Plugins, and NCPA

Issues with Nagios Graphs and Monitoring Engine

Postby dsynapalos » Thu Mar 17, 2022 1:13 pm

Hello, there seems to be an issue with posting this question in the customer forum.
Nonetheless the actual problem is twofold:
After migrating an existing Nagios installation to a different server (Centos 7 to RHEL 8.5) via backup-fresh install-restore there are issues with the monitoring engine suddenly stoping and even while working properly there are issues with the graphs being produce since they contain perioding dips -see attached image
1.png
.

As is apparent there are periodic dips in the graph and after a point around 15:00 the monitoring engine is down, leaving the graph to trail off into null. After 09:00 the monitoring engine service is restarted and the graph perks up -but still contains the periodic dips.

Please provide assitance with both issues.
dsynapalos
 
Posts: 23
Joined: Tue Jun 25, 2019 2:26 am

Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests