Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessible

Engage with the community of users including those using the open source solutions.
Includes Nagios Core, Plugins, and NCPA

Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessible

Postby mark.quilates » Wed Oct 18, 2017 1:45 am

Hi Guys,

Can I ask your help, I installed Nagvis 1.9.3 on my Nagios Core 4.3.4, but when I tried to access the nagvis web I got the error below. I've already installed Mk-livestatus and its working. Please see attached screenshot below for your reference. Thanks!
Attachments
NagiosError 10182017.png
NagiosError 10182017.png (11.02 KiB) Viewed 2591 times
Nagvis Error 10182017.png
mark.quilates
 
Posts: 21
Joined: Sat Feb 27, 2016 3:12 am

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby mark.quilates » Wed Oct 18, 2017 3:09 am

Hi Guys,

After editing config on /etc/httpd/conf.d. now I am able to access nagvis web, but it looks like still has a problem, since after logged in the account credentials it just looped on the login page. Please see screenshot below. Thanks!
Attachments
nagvisloop2 10182017.jpg
After logged in
nagvisloop 10182017.jpg
Upon logging in
mark.quilates
 
Posts: 21
Joined: Sat Feb 27, 2016 3:12 am

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby kyang » Wed Oct 18, 2017 10:03 am

I haven't tried Nagios Core with the latest version of Nagvis. I'll test it out and see what happens.

Can you show us what you edited in your /etc/httpd/conf.d?

Also, did you follow any documentation when installing this or you just did it? If that's clear.
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
kyang
Support Tech
 
Posts: 1792
Joined: Tue Jul 25, 2017 3:35 pm

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby mark.quilates » Wed Oct 18, 2017 10:12 pm

Hi,

Here's the screenshot of I edited on nagvis.conf. Also just to give you an idea I got the problem during the installation of Nagvis the Graphviz are "Missing" , I tried to install using "yum install graphviz" but the error was 404 please see attache screenshot below. Thanks!
Attachments
nagvis2 10192017.jpg
Error during installation of graphviz
nagvis 10192017.jpg
highlighted red was the edited
mark.quilates
 
Posts: 21
Joined: Sat Feb 27, 2016 3:12 am

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby mark.quilates » Thu Oct 19, 2017 2:32 am

Hi,

Just to give an update, I am now already installed graphviz using this link wget http://204.178.9.49/pub/graphviz/develo ... l6.src.rpm. Also, I re-installed Ngvis 1.9.3 on my Nagios 4.3.4 in my CentOS 6.5 but still once I access the nagvis web and inputted the user account it just looped on the login page again. Please see attached screenshot during my installation of nagvis without error or missing. Thanks
Attachments
Nagvis ins 10192017.png
Nagvis ins2 10192017.png
mark.quilates
 
Posts: 21
Joined: Sat Feb 27, 2016 3:12 am

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby mark.quilates » Thu Oct 19, 2017 2:34 am

here's the continuation.
Attachments
nagvis3 10192017.jpg
nagvis4 10192017.jpg
mark.quilates
 
Posts: 21
Joined: Sat Feb 27, 2016 3:12 am

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby kyang » Thu Oct 19, 2017 12:41 pm

Can you show us the apache logs when you try to login?

Code: Select all
tail /var/log/httpd/error_log


When you logged in, did you do,
Username: admin
Password: admin

Does this work for you? (Enter your server ip address) --> or is this the screen you are talking about?
Code: Select all
<http://localhost/nagvis/config.php>
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
kyang
Support Tech
 
Posts: 1792
Joined: Tue Jul 25, 2017 3:35 pm

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby mark.quilates » Fri Oct 20, 2017 12:25 am

Hi Kyang,

Thanks for usual assistance on me, I just want to inform you that I just re-installed my Nagios and Nagvis on CentOS 6.5 64bit and it works fine. I guess there's still an issue on CentOS 7.

Thank you very much.
mark.quilates
 
Posts: 21
Joined: Sat Feb 27, 2016 3:12 am

Re: Nagios 4.3.4 with installed Nagvis 1.9.3 but not accessi

Postby kyang » Fri Oct 20, 2017 8:51 am

Glad you were able to solve this! We will be closing this topic as resolved!

If you have more questions, feel free to create another thread!

Thank you for using the Nagios Support Forum!
As of May 25th, 2018, all communications with Nagios Enterprises and its employees are covered under our new Privacy Policy.

Be sure to check out our Knowledgebase for helpful articles and solutions!
kyang
Support Tech
 
Posts: 1792
Joined: Tue Jul 25, 2017 3:35 pm


Return to Community Support

Who is online

Users browsing this forum: gcrodaje, scottwilkerson and 59 guests