Home » Categories » Products » Nagios XI » Troubleshooting » Common Problems

Nagios XI - HTTP 500 Error / White Screen After Login

Problem Description

After upgrading to Nagios XI 5.x, when you login you are presented with a white screen or a 500 error.

 

Resolving The Problem

In Nagios XI 5, a new LDAP component was added and is intended to replace the original Active Directory component.

In some circumstances,  after upgrading the old Active Directory component causes the white screen / 500 error to appear.

To resolve the problem you need to delete the old Active Directory component.

Establish a ssh session to your XI server and execute the following:

rm -rf /usr/local/nagiosxi/html/includes/components/active_directory

 

Once you have deleted the old component you should be able to login.

Note: you will need to login as the nagiosadmin user as the new LDAP component will need to be configured. If you have forgotten the password to the nagiosadmin user please follow this guide:

Documentation - Resetting The nagiosadmin Password

 

To configure the new LDAP component please refer to this guide:

Documentation - How to Authenticate and Import Users with Active Directory

 

Final Thoughts

For any support related questions please visit the Nagios Support Forums at:

http://support.nagios.com/forum/

0 (0)
Article Rating (No Votes)
Rate this article
  • Icon PDFExport to PDF
  • Icon MS-WordExport to MS Word
Attachments Attachments
There are no attachments for this article.
Related Articles RSS Feed
Nagios XI - Status Information Cut Off At 256 Characters
Viewed 3834 times since Thu, Feb 25, 2016
Nagios XI - Windows Memory Usage - Physical
Viewed 9797 times since Tue, Jan 26, 2016
Nagios XI - Core Configuration Mananger Display Issues
Viewed 2180 times since Tue, Jan 26, 2016
Backups are not being generated due to tar creation errors
Viewed 1557 times since Thu, Feb 27, 2020
Nagios XI - Warning: Duplicate definition found for contact ’xi_default_contact’
Viewed 2768 times since Tue, Jan 26, 2016
Nagios XI - Empty Screen for Wizard, Component, Dashlet
Viewed 3533 times since Wed, Jan 27, 2016
Nagios XI - Bandwidth Graphs Showing 0Mb/s in Non-English Systems
Viewed 3621 times since Fri, Dec 19, 2014
Nagios XI - Unable To Login Using Two Factor Authentication
Viewed 2990 times since Tue, Apr 10, 2018
Nagios XI - Notification Problems
Viewed 17337 times since Tue, Jan 27, 2015
Nagios XI - Downloading A System Profile
Viewed 3195 times since Wed, Jul 19, 2017